Στις οικόσιτες χήνες (Domestic greylag goose, Farm goose, Farmyard goose, Bantam goose, Brecon Buff goose, Crested goose, Embden goose, Roman goose, Sebastapol goose, Yard goose) περιλαμβάνονται οι εξημερωμένες ποικιλίες πού έχουν χάσει τον υδρόβιο χαρακτήρα τους, και ζούνε κοντά στον άνθρωπο μαζί με τα άλλα οικόσιτα ζώα και πτηνά.

Αντίθετα με τις άγριες ποικιλίες πού στην αιχμαλωσία ζούνε είτε εγκλωβισμένες ή σε ημιελεύθερη κατάσταση αφού τους κοπούν τα φτερά η ακρωτηριαστεί το άκρο της μίας τους φτερούγας για να μην μπορούν να πετάξουν, αυτές οι χήνες έχουν χάσει σχεδόν τελείως την ικανότητα του πετάγματος και με την προϋπόθεση καλού περιβάλλοντος, τροφής και περιποίησης, παραμένουν κοντά στο σπίτι την τροφή και το νερό τους. Οι πολύ μεγαλόσωμες αδυνατούν να πετάξουν λόγω βάρους και περιστασιακά τρέχουν μόνο ανοίγοντας τα φτερά τους.

Οι οικόσιτες χήνες της ράτσας African ανήκουν στην κατηγορία Μεγάλου Βάρους (Heavy), είναι πολύ ογκώδεις και δυσκίνητες χήνες με χαμηλό σώμα και καρίνα πού σχεδόν αγγίζει το έδαφος.

Δεν είναι θορυβώδεις σαν τις άλλες χήνες, κινούνται σχετικά αργά και δεν απομακρύνονται πολύ.

Το μεγάλο σώμα, ο μυώδης λαιμός και το γενικά μεγαλοπρεπές σχήμα τους δίνει στις Αφρικάνικες χήνες μία εντύπωση δυνάμεως και ζωτικότητας.

Στην βάση του ράμφους οι ώριμες χήνες έχουν ένα εντυπωσιακό εξόγκωμα σαν καρούμπαλο πού χρειάζεται αρκετά χρόνια για να αναπτυχθεί πλήρως.

Κάτω από το σαγόνι σχηματίζουν ένα χαρακτηριστικό διπλοσάγονο.

Υπάρχουν δύο βασικές ποικιλίες, οι απλές καφέ με μαύρο εξόγκωμα στο κεφάλι, μαύρο ράμφος και πόδια, και οι λευκές με πορτοκαλί εξόγκωμα, ράμφος και πόδια. Φυσικά υπάρχουν και ενδιάμεσες ποικιλίες και χρωματισμοί, προϊόντα διαφόρων διασταυρώσεων.

Το βάρος τους κυμαίνεται από 8 έως 10 κιλά.

<a href="https://www viagra pour homme canada.addtoany.com/share” onclick=”_gaq.push([‘_trackEvent’, ‘outbound-article’, ‘https://www.addtoany.com/share’, ”]);” class=”a2a_dd addtoany_share_save”>

Tags: , , ,

Leave a Reply

*